Nieuws

Flekken over WK-kansen: 'Als ik mee ga, dan wil ik ook eerste keeper zijn'

Flekken over WK-kansen: 'Als ik mee ga, dan wil ik ook eerste keeper zijn'

24-10-2022 22:25

Mark Flekken was afgelopen kalenderjaar één van de grootste verrassingen in de Oranje-selecties van Louis van Gaal. De Freiburg-goalie heeft tevens een plek weten te bemachtigen in de voorselectie voor het WK en mag dus dromen van minuten in Qatar. Bij Rondo reageerde hij.

Jan van Halst neemt geen blad voor de mond en stelt Flekken de vraag of hij niet gewoon als eerste keeper mee wil naar het WK. "Als ik er bij ben, dan wil natuurlijk ook eerste keeper zijn. Dat is wel mijn ultieme doel. Het enige wat ik kan controleren zijn mijn prestaties bij de club en daar werk ik keihard voor. Ik wil er niet teveel over speculeren. De keuze ligt bij de bondscoach en welke keuze hij ook maakt zal ik moeten respecteren. Maar als ik meega, wil ik ook onder de lat staan."

De 29-jarige Flekken maakte in maart van dit jaar zijn debuut bij het Nederlands Elftal in de met 4-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Denemarken. In de Nations League-wedstrijden tegen Wales en Polen kreeg hij tevens de voorkeur. In totaal speelde hij vier interlands.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!