Nieuws

Emery volgt Gerrard op als manager van Aston Villa, club koopt contract af

Emery volgt Gerrard op als manager van Aston Villa, club koopt contract af

24-10-2022 21:26 Laatste update: 21:31

Unai Emery is de nieuwe manager van Aston Villa. De 56-jarige Spanjaard komt over van Villarreal, waar hij nog een doorlopend contract had tot de zomer van 2023. Daarmee is hij de opvolger van Steven Gerrard, die vorige week werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten.

Dat meldt Villa vanavond op haar clubwebsite. 'We zijn verheugd de benoeming van Unai Emery als nieuwe manager aan te kondigen. Unai komt over van Villarreal, die hij naar Europa League-succes leidde door Manchester United in 2021 te verslaan in de finale.'

De Spanjaard was al eens eerder coach in de Premier League, bij Arsenal in het seizoen 2018/2019. Ook toen haalde hij de finale van de Europa League. Hij staat bekend als meester van het tweede Europese clubtoernooi, dat hij al viermaal won als coach. 'Unai is een zeer ervaren coach van het hoogste niveau die meer dan 900 wedstrijden heeft geleid', zo vervolgt Villa.

Emery moet echter nog even wachten om aan te slag te kunnen bij zijn nieuwe club. Zijn werkvergunning gaat namelijk pas op 1 november in.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!