Opinie

Ferdinand kiest Ronaldo-kant: 'Dit gesprek had eerder gevoerd moeten worden'

Ferdinand kiest Ronaldo-kant: 'Dit gesprek had eerder gevoerd moeten worden'

24-10-2022 18:15 Laatste update: 19:08

Clubicoon Rio Ferdinand denkt dat Erik ten Hag beter had moeten communiceren met Cristiano Ronaldo. Volgens de voormalig Manchester United-verdediger had het vroegtijdige vertrek van de Portugese superster tegen Tottenham Hotspur (2-0 zege) voorkomen kunnen worden.

Vijf minuten voor het eindsignaal verliet Ronaldo het stadion, nadat Ten Hag hem had gevraagd om in te vallen. Vervolgens zette de Oldenzaler de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar uit de selectie tegen Chelsea. Maandag vond er een gesprek plaats om weer tot elkaar te komen. "Wat de uitkomst ook is, er moet communicatie zijn", zegt Ferdinand in zijn eigen podcast FIVE.

Volgens de Engelsman had Ten Hag duidelijker moeten zijn. "(Hij had moeten zeggen, red.:)'Of je gaat, of je wordt invaller.' Je moet met Cristiano communiceren hoe zijn seizoen eruit gaat zien, terwijl je in je hoofd houdt dat hij vorig jaar nog de clubtopscorer was. Je moet zeggen dat hij óf hier en daar vijf minuten gaat spelen, óf zeggen dat hij de vaste nummer negen is."

Volgens Ferdinand had de scène die Ronaldo schopte tegen The Spurs dan ook voorkomen kunnen worden. "Als dat gesprek zou zijn gevoerd, denk ik niet dat we de reactie zoals we die zagen tegen Tottenham hadden gezien. Ik wil benadrukken dat ik Cristiano Ronaldo niet steun dat hij wegliep. Als ik bij hem in de kleedkamer had gezeten, had ik gezegd: Kom op man. Dit is niet goed genoeg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!