Transfernieuws

Middlesbrough stelt voormalig United-speler Carrick aan als nieuwe hoofdtrainer

Middlesbrough stelt voormalig United-speler Carrick aan als nieuwe hoofdtrainer

24-10-2022 16:16 Laatste update: 16:49

Middlesbrough FC heeft de komst van Michael Carrick officieel gemaakt. De voormalig voetballer gaat per direct aan de slag bij Boro, dat het teleurstellend doet in de Championship. 

Middlesbrough maakt maandagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de voormalig United-speler aan de slag gaat als manager. Middlesbrough was deze eeuw vaak te vinden in de Premier League, maar is de laatste seizoenen afgezakt en is inmiddels op plek 21 in de Championship. 

Carrick was tussen 2018 en 2021 assistent-trainer van Manchester United en nam in 2021 zelfs even de taak van interim-trainer op zich. De Engelsman bleef echter loyaal aan Ole Gunnar Solskjaer en vertrok kort na het ontslag van de Deen. Als profvoetballer was Carrick tussen 2006 en 2018 actief bij The Red Devils als verdedigende middenvelder. 

De nieuwe manager mag zaterdag meteen zijn kunsten vertonen. Middlesbrough gaat dan op bezoek bij Preston, dat elfde staat in de competitie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!