Interview

Wangedrag Karsdorp toe te rekenen aan Mourinho: Dat gaat gewoon te ver vind ik

Wangedrag Karsdorp toe te rekenen aan Mourinho: "Dat gaat gewoon te ver vind ik"

24-10-2022 16:15 Laatste update: 16:20
1

Rick Karsdorp ging zondagavond na het eindsignaal van het duel tussen AS Roma en SSC Napoli (0-1) door het lint. De rechtsback gaf scheidsrechter Massimiliano Irrati een duw nadat hij dacht een rode kaart te krijgen. Serie A-kenner Emile Schelvis vindt er het zijne van.

Na het laatste fluitsignaal sloegen de stoppen zondagavond door bij Karsdorp. De verdediger, die in de 82ste minuut naar de kant werd gehaald door trainer José Mourinho, dacht een rode kaart te krijgen van Irrati. De rode kaart van de leidsman was echter gericht aan AS Roma-atletiektrainer Stefano Rapetti. De oud-Feyenoorder zocht de scheidsrechter vervolgens op, waarna Irrati de geblesseerde knie of voet van Karsdorp lijkt aan te tikken. Vervolgens komen de twee hoofd tegen hoofd te staan, waarna Karsdorp hem wegduwt. "In Latijnse landen is dat sowieso al not done", aldus Schelvis. "In Nederland zijn scheidsrechters al streng, maar in dat soort landen kan dit niet door de beugel."

Schelvis wijt het agressief ogende gedrag van Karsdorp aan Mourinho. "Ik heb er helemaal geen moeite mee als een ploeg mindere kwaliteiten heeft of gaat verdedigen, maar al die dingen eromheen…De grenzen worden niet alleen opgezocht, maar ook overschreden", aldus Schelvis. "Na vijf minuten wint Karsdorp een ingooi, dan gaat hij het publiek staan ophitsen. Later deden Zaniolo en Abraham het ook. Dat zijn technisch fantastische voetballers. Die worden helemaal volgepompt met dit soort fratsen."

Tijdens het duel kreeg Mourinho al geel voor commentaar op Irrati en zijn mannen. Het gedrag van de Portugese trainer is volgens Schelvis de oorzaak van de vele opstootjes. "Dat gaat gewoon te ver vind ik. Daar hoort hij (Mourinho, red.) wat mij betreft gewoon in te worden afgestraft. Dat heeft Osimhen zondag op onnavolgbare wijze gedaan."

Ondanks de misdragingen hoopt Karsdorp dat het incident wordt rechtgezet, weet Schelvis. De Italiaanse media schrijven dat Roma ervan overtuigd is dat Irrati de motieven van Karsdorp goed begrepen heeft. De back zou de scheidsrechter alleen hebben geduwd om zijn voet vrij te maken. De leidsman zou daarom geen actie ondernemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!