Nieuws

Aanvoeder Wijndal is gelukkig: 'Alleen voor een superaanbieding ga ik weg'

Aanvoeder Wijndal is gelukkig: 'Alleen voor een superaanbieding ga ik weg'

06-12-2021 10:31
0

Owen Wijndal zag als nieuwe aanvoerder hoe zijn club AZ een moeizame start van het seizoen beleefde. Inmiddels heeft AZ de weg naar boven weer gevonden en laat Wijndal weten dat hij het goed naar zijn zin heeft in Alkmaar.

Wijndal zag deze zomer zijn medespelers Koopmeiners, Stengs en Boadu naar het buitenland vertrekken. De linksback werd ook vaak met een transfer in verband gebracht, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. "En niet tegen m’n zin hoor, laat dat duidelijk zijn. Ik vond en vind het prachtig voor m’n vrienden, heb nog bijna dagelijks contact met Calvin, Myron en Teun, maar ik ben er ook trots op dat ik nu als 22-jarige aanvoerder ben van AZ, dat is toch ook mooi?”, zegt de linksback tegen Trouw.

Wijndal heeft het zo erg naar zijn zin, dat hij een contractverlenging overweegt. "We zijn in conclaaf over een vernieuwd contract, dat zijn goeie gesprekken. Want nogmaals, ik hoef niet weg bij deze club. Alleen voor een superaanbieding laat ik AZ achter me. Dat verdient deze club en dat verdien ik.”

AZ won zondagmiddag eenvoudig met 3-1 van Sparta door onder andere een uitblinkende Jesper Karlsson. Hij scoorde twee keer en gaf nog een assist op Vangelis Pavlidis. Door de overwinnning klimt AZ naar de achtste plek op de ranglijst, met maar drie punten achterstand op nummer vier FC Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie