Nieuws

El Khayati springt op de bres voor Tannane: 'Wij kunnen slecht tegen kritiek'

El Khayati springt op de bres voor Tannane: 'Wij kunnen slecht tegen kritiek'

06-10-2021 10:46 Laatste update: 11:49

Nasser El Khayati stelt dat Marokkaans-Nederlandse spelers moeite hebben om met kritiek om te gaan. Zelf herkent hij zich in de situatie waar Vitesse-speler Oussama Tannane zich in bevindt. 

De 27-jarige middenvelder van de Arnhemmers is door Thomas Letsch uit de selectie gezet, terwijl Vitesse bezig is zijn contract te ontbinden. Volgens El Khayati moet Tannane in de spiegel kijken, iets wat de oud-ADO Den Haag-speler ook heeft gedaan. "Tannane is net als ik een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond", begint El Khayati. "Waar ik gelukkig zelf heel vroeg achter ben gekomen, is dat wij heel slecht tegen kritiek kunnen. Ik zeg 'wij', omdat ik dat ook in mijn jongere jaren had."

De technisch begaafde middenvelder erkent in het programma Voetbalpraat dat dit niet per definitie negatief is. "Wij Marokkanen zijn heel trots. Dat is ook goed, want als we het over voetbal hebben, voelen we ons altijd de beste. Meestal zijn we de technische jongens die goals maken en assists leveren. Uiteindelijk draait het ook om rendement, want dan ben je belangrijk voor de club en de trainer."

Toch plaatst El Khayati een kanttekening bij de houding van Tannane. "Je moet alleen wel om kunnen gaan met kritiek. Ik ken het exacte verhaal niet wat er is gebeurd tussen hem en de trainer of met spelers, maar het is toch een geweldige speler?", stelt hij. El Khayati is naar eigen zeggen goed terechtgekomen, omdat hij op het juiste moment de juiste trainer tegenkwam.

"Ik zat bij Kozakken Boys en maakte op 24-jarige leeftijd de overstap naar Burton Albion, een relatief kleine club onder leiding van Jimmy Floyd Hasselbaink. Hij heeft me echt aangeleerd om beter om te gaan met kritiek. Ik denk echt dat dit het grootste probleem voor Marokkaanse voetballers is", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!