Nieuws

Van Bommel gaat los op arbiter na verloren topper: 'Dit was een bepalend moment'

Van Bommel gaat los op arbiter na verloren topper: 'Dit was een bepalend moment'

24-10-2022 15:38

Mark van Bommel verloor afgelopen zondag de topper met Royal Antwerp FC tegen RC Genk (1-3). Ondanks het resultaat was de trainer te spreken over zijn ploeg, maar niet over de scheidsrechter.

"Het was een topwedstrijd op vlak van intensiteit, voetbal en tactiek. We hebben zelf best veel kansen gecreëerd, terwijl Genk toesloeg op stilstaande fases”, begon de Nederlander positief over het vertoonde voetbal.

Waar het er voetbalinhoudelijk volgens Van Bommel prima uit zag, stipt hij een belangrijk moment uit de wedstrijd aan. Genk-back Daniel Munoz kwam goed weg nadat hij een veelbelovende Antwerp-aanval onderbrak. Dat zag ook trainer Wouter Vrancken, die de Belg direct wisselde.

"Er moest altijd een tweede gele kaart vallen", vervolgde Van Bommel zijn analyse bij Sporza. "Het was een zwaardere overtreding dan een normale én hij brak er een veelbelovende aanval mee af. Dit was een bepalend moment."

Door de overwinning slaat Genk nu een gat van vier punten op de nummer twee, Antwerp. Tijdens de wedstrijd was er ook op het veld de nodige Nederlandse inbreng. Vincent Janssen wist tot scoren te komen voor de ploeg uit de Belgische havenstad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s