Nieuws

Arnold niet rouwig om vertrek Van Bommel: 'Trainer moet zijn ploeg irriteren'

Arnold niet rouwig om vertrek Van Bommel: 'Trainer moet zijn ploeg irriteren'

06-12-2021 10:12 Laatste update: 12:11
0

VfL Wolfsburg-middenvelder Maximilian Arnold baalt niet van het vertrek van Mark van Bommel. Ondanks een goede start, werd de Nederlander al na dertien wedstrijden ontslagen in Duitsland.

Hoewel Arnold zegt goed met Van Bommel te kunnen opschieten, al miste hij iets bij de Nederlandse trainer. "Ik zou het eigenlijk niet moeten doen, maar als speler ga je al snel trainers met elkaar vergelijken. Hoewel we in de beginfase goede resultaten boekten, was de intensiteit van vorig seizoen er niet meer. Daarmee onderscheidden we ons juist van de rest", vertelt de middenvelder aan Kicker.

Arnold speelt al sinds 2012 voor Wolfsburg en kent de club dus door en door. Vorig seizoen waren Die Wölfe in bloedvorm en werd er Champions League-voetbal gehaald onder trainer Olivier Glasner. "Er werd soms met een vrijblijvendheid gespeeld, die ik niet herkende van vorig jaar. Toen liepen we altijd tot we erbij neervielen en gaven we alles wat we hadden", zegt Arnold met een verwijzing naar de periode onder Glasner.

"We hadden dit Van Bommel zelf beter moeten aangeven, zeker het spel zonder bal. Daar trainden we continue op met Glasner. Hij was geobsedeerd door dat gedeelte van het spel en dat sloeg over op het team. Een trainer moet zijn ploeg irriteren", concludeert Arnold.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie