Heerenveen neemt na sterke slotfase drie punten mee uit Volendam

23-10-2022 22:30

SC Heerenveen heeft zondagavond met 1-3 gewonnen van FC Volendam. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotfase sloeg de ploeg van trainer Kees van Wonderen twee keer toe.

Volendam begon sterk aan het thuisduel en creëerde in de openingsfase de meeste kansen. Na twintig minuten spelen leek Robert Mühren de 1-0 aan te tekenen, maar de VAR stak daar een stokje voor en keurde de treffer af wegens buitenspel. Even later lag de bal er aan de andere kant in. Sydney van Hooijdonk kopte goed binnen op aangeven van Thom Haye.

In de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden op de voorsprong. Het duel ging gelijk op, totdat de wedstrijd tijdelijk stilgelegd werd wegens onweer. Na een korte onderbreking brak de slotfase aan en daarin besliste Heerenveen het duel. Mats Köhlert schoot van afstand de 1-2 binnen en Amin Sarr bepaalde de eindstand op 1-3.