Nieuws

'SC Cambuur ziet in Sjors Ultee de ideale opvolger van Henk de Jong'

'SC Cambuur ziet in Sjors Ultee de ideale opvolger van Henk de Jong'

23-10-2022 22:03 Laatste update: 22:06

SC Cambuur heeft Sjors Ultee op de radar als nieuwe hoofdtrainer. De Friezen moesten plotseling op zoek naar een vervanger voor Henk de Jong, die wegens gezondheidsredenen zijn taken heeft neergelegd.

Ultee werd al vroeg in het seizoen ontslagen bij Fortuna Sittard, maar staat er goed op in Leeuwarden. Volgens VoetbalPrimeur is de 35-jarige oefenmeester 'meer dan alleen gepolst' en heeft hij uitstekende papieren om de nieuwe hoofdtrainer van Cambuur te worden. De komende week wordt er meer duidelijkheid verwacht.

Cambuur betreurt het vertrek van Henk de Jong, maar hoopt dat hij, als zijn gezondheid het toelaat, snel terugkeert bij de club."Henk hoort bij Cambuur en als hij het wil, dan is die mogelijkheid er. Het staat hem vrij, maar wij willen graag met hem verder en zullen het in ieder geval onderzoeken. Dat maakt iedereen blij, want iedereen zal ernaar uitkijken als hij terugkeert. Henk is een collega, een trainer, het gezicht van de club, een clubicoon", vertelde algemeen directeur Ard de Graaf eerder tegen de clubkanalen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!