Nieuws

Fraser: 'We leverden vandaag meer strijd als team, dat maakt het verschil'

Fraser: 'We leverden vandaag meer strijd als team, dat maakt het verschil'

23-10-2022 19:59 Laatste update: 20:58

Na twee nederlagen pakte FC Utrecht zondag weer eens een driepunter. In de Galgenwaard werd met 3-1 gewonnen van Sparta Rotterdam. Trainer Henk Fraser was tevreden en deed na afloop zijn verhaal voor de camera's van ESPN.

"Ik ben blij. Ik denk dat we daar alle redenen toe hebben. We leverden vandaag meer strijd als team. Dat maakt het verschil. Vertrouwen komt niet in één keer. Ik denk dat we daarin vandaag een stap hebben gemaakt. Maar het is ook duidelijk dat we nog stabieler moeten worden en daar gaan we mee aan het werk", zegt de 56-jarige coach die vandaag tegenover zijn voormalige werkgever stond.

Fraser spreekt over een lastige wedstrijd. "We moeten vooral kijken naar hetgeen dat resultaat kan opleveren en soms is het zoals vandaag waarin je meer creativiteit dan loopvermogen nodig hebt. Dat moet ook wel, want Sparta staat niet voor niets waar ze staan. Het is een hele dynamische ploeg."

Hij blijft kritisch en realistisch, vooral ook over de samenstelling van zijn elftal. Door blessures en schorsingen is het soms lastig om de puzzelstukjes bij elkaar te krijgen. "In de eerste helft vond ik dat we de bal veel te vaak terugspeelden. Ons publiek houdt van goed voetbal en strijd. We weten dondersgoed wat we moeten doen. Het heeft bij ons vooral te maken met wie we tot onze beschikking hebben. Ik verwacht dat we pas na de winter kunnen worden aangesproken op de selectiesamenstelling. Er zijn nog teveel onzekerheden, maar er wordt tegelijkertijd verwacht dat we resultaat halen en dat is logisch."

FC Utrecht staat momenteel met een zevende plaats in de subtop van de Eredivisie. Volgende week gaan de Domstedelingen op bezoek bij sc Heerenveen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!