Nieuws

Olij ontevreden met eigen optreden: 'Die bal moet je gewoon hebben als keeper'

Olij ontevreden met eigen optreden: 'Die bal moet je gewoon hebben als keeper'

23-10-2022 19:01

Nick Olij is ontevreden met zijn eigen optreden in de nederlaag tegen FC Utrecht. De keeper van Sparta liet zich verrassen bij de derde goal en trad ook niet adequaat op bij de tweede tegengoal. 

Olij verschijnt na de nederlaag voor de camera van ESPN. "Ik denk dat je zo'n bal altijd moet hebben. Er zit een lelijke zwabber aan, maar ja. Hij ging een beetje zijn eigen leven leiden. Je moet gewoon kijken wat je beter had kunnen doen. Dit zijn zulke vervelende ballen voor een keeper, maar deze moet je gewoon hebben."

De doelman vond zijn ploeg niet onderdoen aan Utrecht. "Je begint wel heel matig aan de wedstrijd en krijgt heel gemakkelijk een goal tegen. Ik vond ons in de eerste helft beter spelen dan Utrecht. Dan maak je geen doelpunt en begin je in de tweede helft op dezelfde manier. Daar vind ik ook: daar had ik moeten komen. Het was geen goede dag voor mij."

Gelukkig kan de doelman goed relativeren "Het leven van een keeper is niet altijd over rozen. Het is zuur, maar we gaan door naar de volgende week. Ik hou er niet van om te verliezen, maar je weet hoe het is als keeper zijnde. Een verkeerde keuze betekent een doelpunt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!