FC Utrecht helpt Sparta uit de wolken en zet grote stap richting Rotterdammers

23-10-2022 18:42

FC Utrecht heeft zondagavond het sterk presterende Sparta verslagen. De ploeg van Henk Fraser had het niet makkelijk met de Rotterdammers, maar wist in eigen huis een uitstekende 3-1 zege te boeken.

Utrecht schoot uit de startblokken tegen Sparta en wist na zes minuten al voor de eerste treffer te tekenen op naam van Daishawn Redan. De openingsfase was, behalve de goal, slordig te noemen aan beide kanten. De Domstedelingen stonden dan wel voor, van een echt overwicht was geen sprake.

In het eerste half uur waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar was de effectiviteit van de thuisploeg simpelweg beter. Na het eerste half uur begon het spel op en neer te golven en kreeg Joshua Kitolano enkele kansen namens de Spartanen. Sven Mijnans leek Sparta op slag van rust op gelijke hoogte te zetten, maar de Nederlander maakte hands tijdens zijn actie en de goal werd afgekeurd.

In het tweede bedrijf was het opnieuw FC Utrecht dat plots toesloeg, deze keer door toedoen van Anastasios Douvikas, die raak kopte met het hoofd. Sparta bleef het proberen en had bijna de aansluitingstreffer te pakken, maar Arno Verschueren kopte voorlangs. De 2-0 voorsprong was een enigszins geflatteerde score.

Utrecht gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd op slot met de 3-0 van Sean Klaiber. Sparta kreeg enkele minuten later nog wel de eregoal waar het recht op had, maar de treffer van Kitolano leidde niet tot een comeback. Door de overwinning komt Utrecht drie punten dichter bij Sparta, dat nog steeds knap op de zesde plek staat in de Eredivisie. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt nu twee punten.