Nieuws

Struijk geeft duidelijkheid aan Van Gaal: 'Ik wil voor Oranje spelen'

Struijk geeft duidelijkheid aan Van Gaal: 'Ik wil voor Oranje spelen'

23-10-2022 17:52 Laatste update: 18:00

Pascal Struijk heeft de knoop doorgehakt en wil voor het Nederlands elftal spelen. De verdediger van Leeds United kon ook nog voor het nationale elftal van België utikomen, maar heeft zijn keuze definitief gemaakt. 

Struijk stelt in gesprek met Viaplay dat de keuze nu definitief op Oranje is gevallen. "Ik heb mijn keuze duidelijk gemaakt: ik wil voor Oranje voetballen", stelt de verdediger. "Het zou ook niet eerlijk zijn naar beide bondscoaches, de Oranje-fans en de fans van België, als ik zeg: ik ga voor Oranje voetballen en daarna kies ik voor België of andersom. Ik wil graag voor Oranje voetballen."

De keuze voor Oranje betekent niet direct dat Struijk een basisplaats krijgt. "De enige manier waarop ik iemands keuze kan beïnvloeden, is door mijn manier van voetballen. Ik probeer zo goed mogelijk te spelen. Voor de rest kan ik niets doen dan me honderd procent inzetten. Daarna zal de keuze gemaakt worden. Als ik er niet bij zit, dan niet. Zowel: super", besluit Struijk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!