Reactie

Hake: 'Als je aan de winnende hand bent, moet je hem over de streep trekken'

Hake: 'Als je aan de winnende hand bent, moet je hem over de streep trekken'

23-10-2022 16:56

Go Ahead Eagles speelde zondagmiddag op bezoek bij NEC met 3-3 gelijk. De ploeg van trainer René Hake moest in de absolute slotfase nog een tegentreffer incasseren, waardoor de derde overwinning van het seizoen uitbleef. Hij reageerde voor de camera's van ESPN.

"Ik heb me best vermaakt tot aan de laatste minuut. Als je kijkt naar het resultaat dan is dat zwaar kloten, want je geeft een zo goed als gewonnen wedstrijd weg. We komen 1-3 voor door de ruimtes die we krijgen, maar daarna gaan zij drukken en hebben we niet de rust en het lef om de bal in de ploeg te houden. We schoten alles maar weg, terwijl we ook nog voorzetten moesten verdedigen. Zowel bij de 2-3 als de 3-3 zou dat voorkomen kunnen worden door de tegenstander uit balans te brengen, maar dat gebeurde niet", aldus Hake.

De Deventenaren staan na elf speelrondes net boven de degradatiestreep, maar zijn in hun laatste zeven wedstrijden ongeslagen. "Dat zegt wel wat over de ontwikkeling van het elftal, maar als je aan de winnende hand bent moet je hem gewoon over de streep trekken. Dat vergaten we thuis tegen Cambuur (0-0) en nu weer. Er is voor ons dus nog genoeg te leren", sloot de teleurgestelde trainer af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!