NEC komt terug van achterstand en speelt voor de achtste keer gelijk

23-10-2022 16:29 Laatste update: 16:54

NEC heeft voor de achtste keer dit seizoen gelijkgespeeld. In De Goffert werd het pas in de 95e minuut 3-3 tegen Go Ahead Eagles, nadat de Deventenaren lang met 3-1 voor stonden.

NEC kwam in de derde minuut al op voorsprong. Oussama Tannane ontving de bal op de vijandige helft, speelde een aantal tegenstanders op prachtige wijze voorbij en schoof de bal vervolgens keurig achter doelman Jeffrey de Lange. Lang konden de Nijmegenaren daar echter niet van genieten. Zes minuten later kopte Isac Lidberg een puntgave voorzet van José Fontán tegen de touwen.

Vlak voor rust werd het via Bobby Adekanye 1-2. De aanvaller kreeg alle tijd om uit te halen in de zestien en schoot uit de draai raak. De Eagles stootten ook na rust meteen door, waardoor Adekanye zijn tweede van de wedstrijd maakte. Die leek aanvankelijk te worden afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR stak daar een stokje voor. Zo stond de 1-3 alsnog op het scorebord.

Het thuispubliek morde wat aan en liet duidelijk merken niet tevreden te zijn met het spel van hun ploeg. In de 78e minuut viel de aansluitingstreffer. Magnus Mattson scoorde via de rebound nadat Elayis Tavsan de bal op doel schoot. Diep in de blessuretijd kopte Phillippe Sandler op aangegeven van Tannane ook nog de 3-3 binnen.

Zo schieten beide ploegen weinig op met een punt, maar mag NEC-trainer Rogier Meijer absoluut niet klagen. Voor Hake zal de remise daarentegen meer als een nederlaag voelen.