Reactie

Jansen: 'Instelling was niet goed, buiten resultaat om een veel kwalijkere zaak'

Jansen: 'Instelling was niet goed, buiten resultaat om een veel kwalijkere zaak'

23-10-2022 16:04 Laatste update: 16:06

AZ heeft zondagmiddag dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plekken in de Eredivisie. De ploeg van trainer Pascal Jansen verloor met 2-1 op bezoek bij Excelsior. Dani de Wit zei voor de camera's van ESPN dat Jansen zich schaamde voor de prestatie, waarna hij uiteraard ook zelf het woord voerde.

"Met name in de eerste helft speelden we ver beneden alle niveaus die wij nastreven. Ik schaam me in z'n geheel, zowel staf als spelers. Als je ziet hoe we de eerste helft qua wedstrijdinstelling beleven, is dat niet goed", aldus Jansen.

De coach koos op de linkerflank voor Myron van Brederode in plaats van Yukinari Sugawara, maar zette dat na 36 minuten alweer om. "We stonden volledig achter de keuze die we hebben gemaakt in de startopstelling, maar je ziet dat het elftal het niet voor elkaar krijgt en er iets moet gebeuren. Als coach heb je daar verschillende momenten voor. We wilden snel handelen om een impuls te creëren."

AZ maakte via Sugawara snel na rust de aansluitingstreffer, maar tot een resultaat kwam het niet meer in Kralingen. "Dat is een scenario wat je nastreeft en we hebben mogelijkheden gehad op meer. In de eerste helft hebben we het dusdanig laten liggen dat je eigenlijk weer tegen de klok aan het spelen bent in de hoop dat je het nog voor elkaar krijgt."

Het was de derde nederlaag op rij voor de Alkmaarders, die eerder in de Conference League verloren van Apollon Limassol (1-0) en in de Eredivisie van Feyenoord (1-3). "Wij hebben niet snel genoeg geleerd van afgelopen weekend. De goals van Szymanski vorige week en Azarkan vandaag zijn vergelijkbaar. Er moet op dat moment doorgedekt worden. Dat gebeurde niet en vervolgens ligt hij bij ons in het mandje. Ik denk niet dat er van crisis moet worden gesproken, maar het is natuurlijk niet prettig dat je drie keer op rij verliest. De wedstrijdinstelling was vandaag niet goed bij ons en dat vind ik buiten het resultaat om een nog veel kwalijkere zaak."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!