Nieuws

Antwerp ondanks goal Janssen onderuit in Belgische topper tegen Genk

Antwerp ondanks goal Janssen onderuit in Belgische topper tegen Genk

23-10-2022 15:43 Laatste update: 15:47

KRC Genk won zondagmiddag met 1-3 van Royal Antwerp. De topper in de Belgische Jupiler Pro League leverde negentig minuten lang vermaak op. Door de driepunter loopt Genk verder uit in de strijd om de koppositie.

Het Antwerp van trainer Mark van Bommel begon met Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs in de basis. In de eerste helft keek het kwartet Nederlanders al tegen een 2-0 achterstand aan, door goals van Bryan Heynen en Paul Onuachu. Janssen, die vrijdag door bondscoach Louis van Gaal werd opgenomen in de voorselectie voor het WK, maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer. Het was al zijn achtste dit seizoen, waarmee hij gedeeld topscorer is in België.

Antwerp ging in het tweede bedrijf lang op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas voor Van Bommel trad een oude voetbalwet in werking. Wanneer je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant. Het was wederom Onuachu die doel trof voor Genk en daarmee de zege veiligstelde. Bij alle drie de goals was oud-Willem II'er Mike Trésor Ndayishimiye de aangever.

Het werd de derde nederlaag in vijf wedstrijden voor Antwerp, dat wat betreft de strijd om de koppositie voorlopig pas op de plaats moet maken voor Genk. Het gat tussen beide ploegen is na zondagmiddag namelijk vier punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s