Ontketend Freiburg staat in de rust met 0-6 voor op bezoek bij Gladbach

05-12-2021 21:13

Een erg indrukwekkende eerste helft van SC Freiburg in de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach zondagmiddag. De ploeg van onder andere doelman Mark Flekken stond na 37 minuten al op een 0-6 voorsprong.

Maximillian Eggestein schoot in de tweede minuut al raak en daarna was het feest voor de Freiburg-spelers: zowel Kevin Schade, Philipp Lienhart, Nicolas Höfler, Lucas Höler, als Nico Schlotterbeck zagen zichzelf terug op het scoreformulier. De 0-6 lag er al in na amper 37 minuten voetballen.

In de tweede helft wist Gladbach de schade beperkt te houden en verdere vernedering te voorkomen. Er werd niet meer gescoord in Mönchengladbach. Opvallend is dat Gladbach aan het eind van de wedstrijd ruim 64 procent balbezit had en in totaal zeventien schoten, tegenover de dertien schoten van Freiburg.

Freiburg verkeert in bloedvorm en staat op een indrukwekkende vierde plek in de Bundesliga. Gladbach zakt na het verlies naar de dertiende plaats en kent een teleurstellende seizoensstart, al werd er in de DFB Pokal wel met 5-0 gewonnen van Bayern München.