'Schmidt is ideale kandidaat om ontslagen trainer Leipzig op te volgen'

'Schmidt is ideale kandidaat om ontslagen trainer Leipzig op te volgen'

Roger Schmidt zou de opvolger moeten worden van de ontslagen trainer Jesse Marsch bij RB Leipzig. Dat wordt zondagavond geschreven door het doorgaans betrouwbare Kicker. Zondagmiddag werd offcieel bekend gemaakt dat Marsch moet vertrekken bij Leipzig.

De naam van Schmidt werd al een tijd genoemd in Leipzig, maar nu Marsch officieel is ontslagen worden de geruchten steeds concreter. Kicker meldt zondagavond dat er serieuze interesse in Schmidt is vanuit de directie van Leipzig. De 54-jarige trainer van PSV zou zelfs de 'ideale kandidaat' zijn om het over te nemen van Marsch.

Het is niet duidelijk of PSV bereid is om mee te werken aan een overstap van de Duitser, die nog een contract heeft lopen tot het einde van het seizoen. Ook Erik ten Hag wordt genoemd als kandidaat om het roer over te nemen in Leipzig, al lijkt de kans dat de Ajax-trainer voor Leipzig zal kiezen minder groot. Andere opties die worden genoemd zijn Edin Terzic (technisch directeur bij Borussia Dortmund), Zsolt Löw (assistent van Thomas Tuchel bij Chelsea) en Robert Klauss (trainer bij 1. FC Nürnberg).

Marsch zal tijdelijk worden vervangen door assistent-trainer Achim Beierlorzer. Leipzig staat op de elfde plek in de Bundesliga, met slechts achttien punten uit veertien wedstrijden. Vorig seizoen eindigde Leipzig nog op de tweede plek, achter Bayern München

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie