Feyenoord walst over Fortuna heen en levert nieuwe topscorer Eredivisie

Feyenoord walst over Fortuna heen en levert nieuwe topscorer Eredivisie

05-12-2021 20:20 Laatste update: 20:24
Eredivisie 0 Reacties

Feyenoord heeft Fortuna Sittard zondagmiddag met 5-0 verslagen en komt daarmee weer op één punt van koploper Ajax. De grote uitblinker bij de Rotterdammers was Bryan Linssen, die zich na de wedstrijd topscorer van de Eredivisie mag noemen.

Na acht minuten voetballen zorgde Guus Til voor de 1-0 voor Feyenoord, door de bal subtiel over Fortuna-doelman Yanick van Osch heen te liften. Til werd met het doepunt virtueel gedeeld topscorer van de Eredivisie, naast Sebastien Haller. Ploeggenoot Bryan Linssen liet dit niet zomaar gebeuren: de 31-jarige spits zorgde achtereenvolgens voor de 2-0 en de 3-0 en haalt Til en Haller daarmee in op de topscorerslijst. Linssen staat nu bovenaan met tien goals uit vijftien wedstrijden.

Beide goals maakte Linssen met het hoofd, daarmee staat Linssen nu op een indrukwekkend aantal van 19 kopgoals in vijf seizoenen. Luis Sinisterra tekende in de 63e minuut voor de 4-0, ditmaal op aangeven van Linssen. Om het voor Fortuna allemaal nog pijnlijker te maken, knikte Alireza Jahanbakhsh vlak voor tijd nog de vijfde treffer binnen voor de Rotterdammers.

Bij Feyenoord heerst het gevoel dat alles mogelijk is dit seizoen, nu de achterstand op Ajax weer is teruggebracht tot één punt. Zondag 19 december krijgt Feyenoord de ideale kans om de koppositie over te nemen, als de regerend landskampioen op bezoek komt in De Kuip. Fortuna Sittard komt verder in de problemen terecht. De ploeg onder leiding van Sjors Ultee blijft steken op de zeventiende plek, met één punt achterstand op nummer zestien Sparta.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie