Internazionale in de absolute slotfase langs Fiorentina door treffer Mkhitaryan

22-10-2022 22:50 Laatste update: 22:55

Internazionale heeft het lastige uitduel met AC Fiorentina weten om te zetten in een overwinning. Ondanks een vroege voorsprong en twee treffers van Lautaro Martínez leken de Milanezen gelijk te gaan spelen, maar in de absolute slotfase gingen ze er tóch met de zege vandoor.

Inter kwam al vroeg op voorsprong. Nicolo Barella scoorde al in de tweede minuut de Milanezen. Na een kwartier deed ook Lautaro Martínez een duit in het zakje. De Argentijnse spits liep lang met de bal en rondde knap af. In de 33ste minuut deed Fiorentina wat terug via een rake penalty van Arthur Cabral. De twee ploegen gingen met een 1-2 stand de rust in.

Na rust kwam Fiorentina verrassend langszij. Het was aanvaller Jonathan Ikone die op aangeven van Christian Kouame kon scoren. Lautaro verdiende in de 73ste minuut een strafschop en verzilverde deze feilloos, maar in de absolute slotfase kwam Fiorentina wéér langszij. Luka Jovic trok de stand gelijk en leek zo de held van Fiorentina te worden. In de 95ste minuut bracht Henrikh Mkhitaryan daar verandering in, door de winnende treffer voor Internazionale binnen te werken.

Door de overwinning klimt Internazionale naar de zevende plaats in de Serie A. De ploeg van Stefan de Vrij en Denzell Dumfries heeft 21 punten uit elf duels.