Opstellingen

Opstelling Feyenoord: Slot start wéér met Gimenez, ook Hancko begint tegen Fortuna

Opstelling Feyenoord: Slot start wéér met Gimenez, ook Hancko begint tegen Fortuna

22-10-2022 16:08

De opstelling van Feyenoord tegen Fortuna Sittard is bekend. Arne Slot kiest opnieuw voor Santiago Gimenez in de spits, terwijl ook twijfelgeval David Hancko in de basis start bij de Rotterdammers.

Ook dit seizoen is de spitspositie weer onderwerp van discussie bij Feyenoord. Danilo begon het seizoen als eerste spits bij de ploeg van Arne Slot, maar de laatste weken kiest de trainer steevast voor Gimenez in de punt van de aanval. Vorig weekend scoorde Danilo nog een fantastisch doelpunt in de topper tegen AZ Alkmaar (1-3 winst), terwijl de Mexicaan niet tot scoren kwam. Toch start de international bij Feyenoord in de aanval, waar hij geflankeerd wordt door Sebastian Szymanski en Javairo Dilrosun.

In de verdediging staat David Hancko 'gewoon' in de basis. De Slowaak was een twijfelgeval vanwege een blessure, maar de linkspoot is fit genoeg om te starten. Ondanks dat hij van origine een centrale verdediger is, begint Hancko op linksback. Gernot Trauner en Jacob Rasmussen starten in het centrum en Marcus Pedersen begint op rechtsback.

Op het middenveld staan Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Orkun Kökcü. Laatstgenoemde is zoals eerder bekendgemaakt door Slot de aanvoerder. De Turkse spelverdeler droeg vorige week niet de One Love-band, vanwege geloofsovertuigingen.

Het duel in De Kuip begint om 16.30 uur.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Timber, Kökcü; Dilrosun, Gimenez, Szymanski

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!