Nieuws

'Dit is de slechtste wedstrijd in de vier jaar dat ik bij Sparta zit'

'Dit is de slechtste wedstrijd in de vier jaar dat ik bij Sparta zit'

05-12-2021 18:44 Laatste update: 19:58
0

Henk Fraser was diep teleurgesteld in zijn Sparta na de wedstrijd tegen AZ zondagmiddag. De 55-jarige oefenmeester noemde de wedstrijd zelfs de slechtste die hij heeft gezien onder zijn leiding.

Sparta ging in Alkmaar met 3-1 onderuit tegen het AZ van Pascal Jansen. In de negentiende minuut kwam de club uit Rotterdam nog op voorsprong via Adil Auassar, maar een kwartier later stond AZ al met 2-1 voor. "We hebben het vandaag een goede ploeg niet lastig kunnen maken. Ik ga niet liegen: ik heb gezegd dat dit de minste wedstrijd is in de vier jaar dat ik bij Sparta zit", zegt Fraser voor de camera van ESPN.

"AZ is een goede ploeg, maar er waren best momenten om te voetballen. Er waren absoluut mogelijkheden, AZ liet behoorlijk wat ruimte voor ons over. Wij maakten niet de juiste keuzes en waren de bal steeds snel kwijt."

RTV Rijnmond vroeg Fraser of hij vertrekt als het hem niet lukt om Sparta in de Eredivisie te houden. "Daar ga ik niet vanuit. Ik denk dat we het met deze ploeg kunnen. Dat hebben we tegen AZ niet laten zien, maar die momenten zijn er zat geweest. We hebben laten zien dat we strijdbaar kunnen zijn, ook tegen de aanzienlijk betere ploegen. Ik geloof honderd procent dat we het met Sparta voor elkaar kunnen krijgen", reageerde de oefenmeester.

Sparta blijft na het verlies steken op de zestiende plek in de Eredivisie. De achterstand op nummer vijftien Heracles Almelo bedraagt nu vier punten. AZ stijgt met de overwinning naar de achtste plaats.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie