Nieuws

Jonge fans grote verliezer bij echt gras in Almelo: 'Enige profclub die dat deed'

Jonge fans grote verliezer bij echt gras in Almelo: 'Enige profclub die dat deed'

22-10-2022 14:12
0

Heracles Almelo wil versneld terug naar een echte grasmat en dat is voor het niveau van de Eredivisie een grote opsteker. De jonge fans zullen echter afscheid moeten nemen van een traditie die de Heraclieden als enige profclub nog in stand hielden. 

Heracles liet na afloop van de duels de jonge fans altijd een balletje trappen in het stadion. Met kunstgras is dat goed te doen, maar op echt gras is een dergelijke situatie ondenkbaar. Het is dus zeer aannemelijk dat deze mooie traditie verdwijnt bij Heracles. 'Zonde, want het levert prachtige beelden en dito herinneringen op', schrijft TC/Tubantia

'Het zou jammer zijn als met het verdwijnen van het kunstgras, ook een echte Heraclestraditie verloren gaat', klinkt het oordeel in de krant. Naast het mogelijk verdwijnen van de mooie traditie zal Heracles ook afscheid nemen van het thuisvoordeel op kunstgras: de afgelopen vijf seizoenen won Heracles ruim de helft van alle thuisduels. In de uitduels wordt er gemiddeld elke vijf wedstrijden één keer gewonnen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie