Nieuws

Jonker zet zich schrap voor WK: 'Landen van dat kaliber hoop je later te treffen'

Jonker zet zich schrap voor WK: 'Landen van dat kaliber hoop je later te treffen'

22-10-2022 12:49 Laatste update: 12:52

Andries Jonker heeft gereageerd op de zware loting voor de Oranje Leeuwinnen op het WK van 2023. Onder meer de Verenigde Staten zitten in de groep bij Nederland en de bondscoach hoopte de WK-finalist van de vorige editie niet zo vroeg tegen te komen. 

De Oranje Leeuwinnen werden zaterdagochtend ingedeeld bij de Verenigde Staten, Vietnam en de winnaar van play-off één. Portugal, Kameroen of Thailand zal het laatste land zijn in de groep. "Een prachtige loting, maar een stevige poule. Landen van dat kaliber hoop je later te treffen", liet Jonker na afloop weten, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Zij zijn niet blij dat ze tegen ons spelen. Voor ons is het een geweldige uitdaging."

Jonker is echter niet van plan in de underdog-positie te gaan schuilen. "Je kunt direct zien waar je staat in het toernooi. Om wereldkampioen te worden, moet je van iedereen winnen en dat kúnnen wij, van iedereen winnen. Alleen moet alles wel kloppen. In dit geval moet dus alles vroeg in het toernooi al kloppen", besluit de bondscoach van de Oranje Vrouwen. Het WK begint op 20 juli van volgend jaar en loopt door tot 20 augustus. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!