Nieuws

Velázquez ziet verschillen met Spanje en Italië: 'In Nederland is het weer anders'

Velázquez ziet verschillen met Spanje en Italië: 'In Nederland is het weer anders'

22-10-2022 10:15

Julio Velázquez is nog jong, maar heeft al een hele hoop clubs achter zijn naam staan. De trainer van Fortuna Sittard maakte al vlieguren in Spanje, Portugal, Italië en nu is ook Nederland aan de beurt. De Spanjaard is zot van het Nederlandse voetbal.

Sinds de komst van Velázquez gaat het weer de goede kant op met Fortuna. De Limburgers verloren nog geen enkele wedstrijd onder zijn leiding: drie overwinningen tegen Excelsior, Volendam en Vitesse en één gelijkspel tegen RKC werden behaald. In gesprek met Voetbal International gaat de oefenmeester in op zijn eerdere klussen.

"In Italië draaide alles om tactiek. Het defensieve werk is het belangrijkste, details geven de doorslag. Al verandert die mentaliteit nu wel ten opzichte van een jaar of vijf geleden", ziet ook Velázquez, die Napoli als voorbeeld neemt. "Steeds meer Italiaanse ploegen kijken hoe ze op een creatieve, aanvallende manier overwinningen kunnen boeken. Zie Napoli. In Portugal analyseren alle trainers de tegenstander helemaal kapot, dat zie je nergens zo extreem. Voetbal is daar een soort schaakspel.'

In Spanje is tactiek ook een belangrijk onderdeel van de sport. "Maar het voetbal is er aantrekkelijk, omdat het positiespel van het nationale elftal en de grote clubs door veel teams wordt geïmiteerd", vervolgt de keuzeheer, die weer een verschil met Nederland ziet. "Nederland is echt weer anders. Alles draait hier om het pure voetbal. Iedereen wil genieten, lekker naar voren met die bal. Dat maakt de Eredivisie tot een ongekend open competitie, met veel doelpunten. Er wordt ook veel jeugd ingepast, daar hou ik van. Het Nederlands voetbal past bij mij."

Zaterdagmiddag gaat Velázquez proberen om zijn ongeslagen status als trainer van Fortuna te behouden. Dat gaat wel een hels karwei worden, aangezien het duel met Feyenoord in De Kuip op het programma staat. Het duel begint om 16.30.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!