Breaking news

WK-loting voor de Oranje Leeuwinnen is bekend: weerzien met WK-finalist VS

WK-loting voor de Oranje Leeuwinnen is bekend: weerzien met WK-finalist VS

22-10-2022 09:53

De Oranje Leeuwinnen nemen het tijdens het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland op tegen de Verenigde Staten. Dat betekent dat er een herhaling van de WK-finale uit 2019 wordt gespeeld. De andere twee landen in de poule zijn Vietnam en de winnaar van play-off één.

Afgelopen maand wist Nederland zich met de grootste moeite te plaatsen voor het WK. Na een laat doelpunt van Esmee Brugts tegen IJsland verzekerde de ploeg van Andries Jonker zich van deelname aan het eindtoernooi.

Nu de loting achter de rug is, weten de Leeuwinnen dat ze mogen toewerken naar een mooi affiche. Een herhaling van de WK-finale van 2019 tegen de VS staat op de planning. Destijds werd het 2-0 voor de Amerikanen, door goals van Megan Rapinoe en Rose Lavelle. Vietnam en Portugal, Kameroen of Thailand zijn de overige tegenstanders in de poule.

Aan het WK nemen in totaal 32 landen deel, maar die zijn nog niet allemaal bekend. In frebruari zullen er nog drie WK-tickets worden vergeven. Vijf maanden later zal het toernooi van start gaan, met de openingswedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!