Rondje buitenland: Schmidt wint Ó Classico, Juve slacht Empoli en PSG boekt zege

22-10-2022 07:54

Ook vrijdagavond werd er weer gevoetbald in de Europese topcompetities. Roger Schmidt heeft zich onsterfelijk gemaakt door de O Clássico te winnen van FC Porto, Juventus overtuigde weer eens tegen Empoli en Paris Saint-Germain had geen kind aan AC Ajaccio met Kylian Mbappé en Lionel Messi in de hoofdrol.

FC Porto – Benfica: 0-1

Het duel tussen de nummer één en twee van Portugal stond in het teken van de vele kaarten die werden gegeven. De scheidsrechter trok tien keer de gele prent en zelfs één keer de rode. Die was voor de thuisploeg: Stephen Eustaquio kreeg in minuut 24 en 27 een gele kaart, waardoor hij vroegtijdig mocht gaan douchen.

Met een man meer ging Benfica op zoek naar een doelpunt. Die goal viel uiteindelijk pas diep in de tweede helft. Invaller David Neres wist Rafa Silva te vinden die geen fout maakte op zeven meter afstand. Door de overwinning staat de ploeg van Schmidt nu zes punten los.

Juventus – Empoli: 4-0

Het gaat de laatste weken moeizaam voor Juventus, maar vrijdagavond viel er weer wat te juichen in Turijn. In de achtste minuut veerde het publiek al op na een doelpunt van Moise Kean. De spits kwam voor zijn man na een voorzet van oud FC Groningen-speler Filip Kostic.

Juventus kreeg kans op kans, maar pas in de tweede helft liep het definitief weg bij Empoli. Eerst was het Weston McKennie die de voorsprong verdubbelde na een hoekschop van Juan Cuadrado. In de slotfase van het duel kwam Adrien Rabiot op gang. De Fransman was goed voor de 3-0 en 4-0. Door de ruime overwinning klimt Juve naar de zevende plaats in de Serie A.

AC Ajaccio – Paris Saint-Germain: 0-3

Zonder de geblesseerde Neymar had PSG geen kind aan AC Ajaccio op Corsica. Halverwege de eerste helft zette Mbappé de Parijzenaren op voorsprong na het voorbereidende werk van Messi. De verschillen op het veld waren groot, maar pas laat in de tweede helft nam de koploper daadwerkelijk afstand. Na een prachtige combinatie tussen het kwaliteits-duo rondde de Argentijn beheerst af. Bij de 3-0 waren de rollen weer omgedraaid. Mbappé zette daarmee de eindstand op het scorebord.