Wedstrijdverslag

Heracles maatje te groot voor FC Eindhoven, ADO en De Graafschap delen de punten

Heracles maatje te groot voor FC Eindhoven, ADO en De Graafschap delen de punten

21-10-2022 22:13 Laatste update: 23:07

Heracles Almelo wist vrijdagavond te overtuigen in eigen huis en schoof FC Eindhoven zonder problemen aan de kant: 3-0. ADO Den Haag en De Graafschap hielden elkaar in evenwicht en kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Heracles Almelo - FC Eindhoven 3-0

Heracles Almelo had wat goed te maken na de verloren kraker tegen PEC Zwolle van vorige week. Het elftal van John Lammers begon sterk aan het duel met de nummer drie FC Eindhoven en kwam na 25 minuten spelen op voorsprong door een afstandsschot van Justin Hoogma. Nog voor rust werd de score verdubbeld via Mateo Les.

Eindhoven deed wat het kon, maar had weinig in te brengen tegen de thuisploeg, dat na een uur spelen op 3-0 kwam door een treffer van Marco Rente. Heracles verstevigt de koppositie door de winstpartij, Eindhoven blijft steken op de derde plek.

ADO Den Haag - De Graafschap 2-2

ADO Den Haag en De Graafschap beleven allebei een moeizaam seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In Den Haag kwam de ploeg van trainer Dirk Kuyt op 1-0 door een goal van Jordy Wehrmann, maar zag De Graafschap even later op gelijke hoogte komen via Basar Önal, die twintig minuten voor tijd ook de 1-2 voor zijn rekening nam. De ingevallen Silvinho Esajas bracht ADO nog op 2-2, maar van een comeback kwam het niet in het Haags kwartiertje. In de slotfase kreeg Mario Bilate nog een rode kaart na een snoeiharde tackle op Jesse Schuurman.

Overige uitslagen:
TOP Oss - Roda JC 3-0
Willem II - Almere City 1-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!