'Brands vertrekt per direct als director of football bij Everton'

'Brands vertrekt per direct als director of football bij Everton'

05-12-2021 17:30 Laatste update: 18:22
Premier League 0 Reacties

Marcel Brands is niet langer de director of football bij Everton. Diverse Nederlandse en Engelse media melden dat de 59-jarige Nederlander overeenstemming heeft bereikt over het afkopen van zijn contract, dat doorliep tot 2024.

Brands lag al een tijd onder vuur in Liverpool, waar Everton te maken heeft met zeer teleurstellende resultaten. Daarbij is er ook bestuurlijke onrust binnen de club, zeker nadat manager Rafael Benítez werd gehaald tegen de zin in van Brands. Na het aantekken van Benítez was het steeds eigenaar Fahrad Moshiri die over het aantrekken van nieuwe spelers ging en de Nederlander werd daarmee gepasseerd.

Na de pijnlijk verloren Merseyside-derby tegen Liverpool (1-4) leek de maat vol voor de supporters van Everton. Bij het verlaten van de tribune kreeg Brands te maken met een woedende supporter, die riep dat Brands verantwoordelijk was voor de slechte resultaten en dat hij beter kon opstappen.

Everton en Brands zijn nu akkoord over het afkopen van zijn contract, zo meldt De Telegraaf. Brands was sinds 2018 werkzaam bij Everton, dat hem destijds aanstelde om de Premier League-top aan te vallen. De Bosschenaar was hiervoor acht jaar lang werkzaam voor PSV. Brands had bij Everton nog een contract tot 2024.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie