Nieuws

'Iran wordt mogelijk uitgesloten van WK: Italië staat klaar als vervanger'

'Iran wordt mogelijk uitgesloten van WK: Italië staat klaar als vervanger'

21-10-2022 19:28 Laatste update: 19:37

Over een maand staat de eerste wedstrijd op het WK op het programma, maar de samenstelling van de landen zou er op het laatste moment wel eens anders uit kunnen gaan zien. Het zou best kunnen dat Iran op het laatste moment wordt geweigerd voor deelname aan het toernooi.

Dat meldt de sportwebsite Calciomercato. Volgens het Italiaanse medium zal er zaterdag worden vergaderd over een eventuele uitsluiting van het land. De twijfel om het Aziatische land uit het toernooi te gooien, komt door de dood van de 22-jarige Mahsa Amiini. De Iraanse vrouw werd gedood door de autoriteiten omdat ze haar hoofddoek verkeer droeg.

Uitsluiting van het toernooi zou slecht nieuws zijn voor Alireza Jahanbahksh. De Iraniër – die geregeld de aanvoerdersband draagt – zou dan in Nederland blijven bij Feyenoord. De aanvaller kwam eerder al in het nieuws doordat hij een sterk statement maakte met zijn nationale elftal tegen de omstandigheden in zijn land.

Mocht Iran daadwerkelijk worden uitgesloten, dan zou Italië volgens het medium de plek in mogen nemen. Het land zou dan in een groep komen met Engeland, Wales en de Verenigde Staten. Dat zou betekenen dat er een herhaling van de EK-finale van 2021 zal gaan plaatsvinden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!