Nieuws

Potter onder de indruk van Ten Hag: 'Enorm veel respect, ze vechten zich terug'

Potter onder de indruk van Ten Hag: 'Enorm veel respect, ze vechten zich terug'

21-10-2022 17:21

Graham Potter won eerder dit seizoen met Brighton & Hove Albion van Manchester United. Nu staat de manager met Chelsea opnieuw tegenover de ploeg van Erik ten Hag. De Engelsman heeft veel respect voor de Haaksberger en ziet dat United zich verbeterd heeft.

Potter versloeg United in het begin van het Premier League-seizoen met 2-1 van Ten Hag en co. "Ik heb er veel van geleerd. Ik heb enorm veel respect voor Ten Hag en wat hij allemaal heeft bereikt in zijn carrière en de kwaliteiten die hij heeft als coach. Je kan zien dat de spelers zich aanpassen. Ze hadden geen al te beste start, maar inmiddels gaat het goed. Ze vechten zich terug, ze pakken punten en spelen goed dus het wordt een lastige wedstrijd."

De manager ziet dat de ploeg van Ten Hag ander voetbal speelt dan eerst. "Het is enigszins veranderd in hoe ze opbouwen. Ze spelen iets meer lange ballen en iets meer direct. Ze hebben nog steeds dezelfde kwaliteiten. Rashford, Antony, Sancho en Bruno Fernandes zijn dreigend. Dat zijn sleutelfiguren. Er zijn veel gelijkenissen, maar ze hebben zich meer aangepast aan de speelstijl en de competitie."

Dat Ten Hag een moeilijke start kende, vindt Potter niet verrassend. "Ik zat drie jaar bij Brighton, terwijl Erik maar een week of zes bij United zat. Het is een proces waar je doorheen moet. Ik weet zeker dat de met de tijd beter worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!