Nieuws

Oranje-debuut op het WK: Noppert ontvangt haasje in Qatar, twee namen mogen hopen

Oranje-debuut op het WK: Noppert ontvangt haasje in Qatar, twee namen mogen hopen

21-11-2022 16:19 Laatste update: 16:19

Het WK staat op het punt om te beginnen voor het Nederlands elftal. Louis van Gaal nam drie namen op die nog niet voor Oranje uitkwamen. VoetbalNieuws somt de spelers die hun debuut voor de Oranje Leeuwen kan maken op het mondiale eindtoernooi. Andries Noppert is er in ieder geval één van. 

Andries Noppert
De doelman zat afgelopen interlandperiode tegen Polen en België al bij de selectie van het Nederlands elftal. Tot een debuut bij Oranje kwam het nog niet, maar Noppert gaat daar tegen Senegal verandering in brengen. De Fries is de eerste keus van bondscoach Louis van Gaal onder de lat tegen de Senegalezen. Vorig seizoen zat Noppert nog op de bank bij Go Ahead Eagles. Na zich daar in de basis te hebben geknokt verdiende hij een transfer naar sc Heerenveen en daar maakt de doelman een dusdanige indruk dat Van Gaal hem meenam naar Qatar. Het kan verkeren. 

Jeremie Frimpong
De rechtsback zat in maart al eens eerder bij de selectie, maar vanwege een zware blessure viel zijn Oranje-droom toen in duigen. Frimpong maakt sinds zijn transfer naar Bayer Leverkusen de nodige indruk in de Bundesliga en zit nu voor het eerst weer bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Zodoende mag de back dromen van een debuut op het WK. Denzel Dumfries is de onbetwiste nummer één rechtsback onder Van Gaal, maar de Internazionale-back begon niet geheel fit bij Oranje wegens een knieblessure. Het is niet ondenkbaar dat Frimpong tegen Senegal al zal invallen. 

Xavi Simons
Sinds zijn overstap naar PSV maakt de middenvelder annex aanvaller veel indruk bij de Eindhovenaren. In zeventien duels scoorde hij al tien keer en gaf hij vier assists. Terwijl de technicus vorige interlandperiode pas zijn Jong Oranje-debuut maakte, lonkt nu mogelijk een debuut bij het grote Oranje. "Het WK is een droom", liet de jeugdexponent van FC Barcelona recentelijk weten. 

De kans is aanwezig dat één van deze namen Dick Schoenaker achterna gaat. De Oranje-international is de enige international die zijn debuut maakte op een WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!