Nieuws

Franck Ribéry (39) zet door knieblessure officieel punt achter profcarrière

Franck Ribéry (39) zet door knieblessure officieel punt achter profcarrière

21-10-2022 13:49 Laatste update: 13:55

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: Franck Ribéry zet door een ernstige knieblessure een punt achter zijn carrière. De 39-jarige Fransman speelde sinds de zomer van 2021 bij het Italiaanse Salertinana, maar heeft nu besloten te stoppen. Dat kondigt hij aan in een speciale video op Twitter.

"De bal stopt. Het gevoel in mij niet. Bedankt allemaal voor dit geweldige avontuur", aldus Ribéry. Davide Nicola, de trainer van Salernitana, reageerde op de persconferentie. "Als je Franck ziet, kun je alleen maar respect voor hem hebben. We weten allemaal wat hij vertegenwoordigde voor het voetbal en voor Salernitana. Ik ben blij dat hij hier wil blijven, in een andere functie weliswaar. Hij sluit aan bij onze staf. Hij had ook elders ter wereld kunnen doen waar hij zin in heeft, maar hij kiest voor ons."

Ribéry wordt ambassadeur en technisch adviseur van de club. "Hij zal multi-inzetbaar zijn. Hij zal zijn persoonlijkheid, kennis en vermogen overbrengen op momenten waarop dat nodig is. Daardoor kan hij andere dynamieken waarnemen dan voorheen. Ik vind het leuk om zijn passie te zien en ook van hem te leren."

'Ferrari', zoals zijn bijnaam luidt, speelde twaalf seizoen lang voor Bayern München en groeide daar uit tot een ware clublegende. Samen met Arjen Robben bleek hij een plaaggeest op de Duitse en Europese flanken. Met Bayern won Ribéry in 2013 de Champions League. In 2006 werd hij vice-wereldkampioen met het Franse nationale elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!