Borussia Dortmund kwaad na omstreden strafschop in duel met Bayern

Borussia Dortmund kwaad na omstreden strafschop in duel met Bayern

05-12-2021 12:59 Laatste update: 21:30
Bundesliga 0 Reacties

Borussia Dortmund voelt zich flink benadeeld, na omstreden beslissingen van scheidsrechter Felix Zwayer in het duel met Bayern München. De bezoekers uit Beieren gingen er met de volle buit (2-3 overwinning) vandoor, nadat Robert Lewandowski een makkelijk gegeven strafschop raak schoot. Erling Haaland en Jude Bellingham laken de keuzes van de arbiter. 

Zwayer ligt in Duitsland sowieso al onder een vergrootglas, wegens betrokkenheid bij een omkoopschandaal vijftien jaar geleden. De leidsman werd voor het aannemen van steekpenningen geschorst. De zaak kwam pas aan het licht toen Die Zeit geheime documenten over het voorval begon te publiceren. 

Tegenover Viaplay, doet Bellingham na afloop van de wedstrijd zijn beklag. "Voor mij was het geen strafschop. De bal raakt Mats Hummels, maar Hummels kijkt niet eens naar de bal," is de jonge Engelsman duidelijk. "Je geeft een scheidsrechter die in het verleden een wedstrijd heeft gemanipuleerd de grootste wedstrijd in Duitsland, wat verwacht je dan?", sneert Bellingham naar de DFB. 

De Noorse topspits Haaland, eerder verantwoordelijk voor het prachtige tweede doelpunt namens Dortmund, liet zijn emoties tegenover Viaplay ook de vrije loop. "Ik vroeg waarom hij bij dat penaltymoment van Marco Reus niet wilde gaan kijken. Hij zei dat dat niet nodig was, als een arrogante... Nee, ik moet iets kalmer worden. Hij was arrogant en meer zeg ik niet.", wist het wonderkind zich nog enigszins in te houden. 

De uitspraken van Bellingham lijken nog een staartje voor hem te krijgen. Bild verzekert dat de DFB de 'uitspraken gaat onderzoeken op relevantie binnen het sportstrafrecht'. Dankzij de overwinning van Bayern in Dortmund, staat de koploper vier punten los van de achtervolger. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie