Nieuws

WK-voorselecties stromen binnen: Szymanski één van drie Eredivisionisten bij Polen

WK-voorselecties stromen binnen: Szymanski één van drie Eredivisionisten bij Polen

21-10-2022 11:59

Ook de voorselectie van Polen is bekend. Bondscoach Czeslaw Michniewicz heeft drie Eredivisionisten opgenomen, waaronder Feyenoorder Sebastian Szymański.

De Feyenoorder is vaste waarde in de selectie van Polen en kwam in de afgelopen interlandperiode nog in actie tegen Nederland in de Nations League. Naast Szymański is ook sc Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz opgenomen in de voorselectie. Vitesse-middenvelder Kacper Kozlowski mag ook hopen op deelname aan het WK in Qatar.

Szymański speelde al zeventien keer voor de nationale ploeg van Polen en de 23-jarige middenvelder scoorde daarin één keer.  Bochniewicz (26)  kwam pas twee keer uit voor de ploeg van Robert Lewandowksi en co. De negentienjarige Kozlowski kwam al tot zes interlands.

Op 20 november gaat het toernooi in Qatar van start. De definitieve selectie wordt tien dagen van tevoren bekendgemaakt door bondscoach Michniewicz.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!