Nieuws

Strafzaak tegen Promes gestart, oud-Ajacied zelf niet aanwezig

Strafzaak tegen Promes gestart, oud-Ajacied zelf niet aanwezig

21-10-2022 09:05 Laatste update: 09:10

De strafzaak tegen Quincy Promes gaat vrijdag beginnen. De rechtbank in Amsterdam start het proces tegen de oud-Ajacied, die in juli 2020 zijn neef in een knie zou hebben gestoken met een mes.

Volgens De Volkskrant is Promes er tijdens een zogeheten regiezitting, waarin de verdediging onderzoekswensen kan indienen en toelichten, zelf niet bij. De zaak stond in maart al op de rol, maar werd door ziekte van Promes' advocaat uitgesteld. Eerst werd hij aangeklaagd voor poging tot doodslag, dan wel zware mishandeling. Ondertussen is dat verzwaard naar poging tot moord. Dat is gebaseerd op uitgelekte politieonderzoeken.

Kennelijk was er een conflict tussen Promes en zijn neef, dat tijdens een familiefeest in Abcoude escaleerde. In een telefoongesprek dat door Nieuwsuur naar buiten werd gebracht, werd duidelijk dat Promes er zelfs mee pochte. "Waar heb ik hem geraakt?", vroeg hij. "In zijn been? Dan heeft-ie nog geluk. Niemand van ons gaat dit pikken. Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop."

Vijf maanden na deze woordenwisseling werd de toenmalige Ajacied opgepakt. Ajax stelde hem echter gewoon weer op nadat hij werd vrijgelaten. "Hij zegt dat hij niks heeft gedaan, en ik geloof hem", reageerde Erik ten Hag destijds. Mocht de strafzaak leiden tot een veroordeling, dan kan dat uiteraard grote gevolgen hebben voor Promes' carrière.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s