Sparta, PEC en VVV houden het spannend, maar blameren zich niet in bekertoernooi

20-10-2022 23:35

Sparta heeft zich na een lastige wedstrijd tegen de amateurs van OFC geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Ook PEC Zwolle en VVV-Venlo gaan een ronde verder.

OFC - Sparta 1-3

Sparta is de huidige nummer zes van de Eredivisie en maakt tot dusver een uitstekende indruk. Op bezoek bij OFC hadden de Rotterdammers het echter behoorlijk zwaar. De ploeg van trainer Maurice Steijn kwam na drie minuten spelen al op een 1-0 voorsprong via Jason Lokilo, maar zag OFC voor rust nog op gelijke hoogte komen uit een strafschop: 1-1.

De 1-1 bleef lang op het scorebord staan, totdat Tobias Lauritsen binnen de lijnen kwam bij Sparta. De boomlange Noor behoedde de Kasteelheren met twee late treffers van een blamage op de amateurvelden.

Dongen - VVV-Venlo 1-2

VVV kwam na iets meer dan tien minuten spelen op een 1-0 achterstand tegen derdedivisionist Dongen. De bezoekers leken lang op weg naar een vroege uitschakeling in het bekertoernooi, maar een kwartier voor tijd schoot invaller Thijme Verheijen de 1-1 binnen. In de absolute slotfase kon VVV nog een keer juichen: Sven Braken maakte de beslissende 1-2.

HHC Hardenberg - PEC Zwolle 0-1

PEC Zwolle startte sterk aan het bekerduel en liet zien waarom ze op de tweede plek staan in de Keuken Kampioen Divisie. Door een geweldig schot van Apostolos Vellios kwamen de Blauwvingers binnen twintig minuten op 0-1 en dus leek er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van Dick Schreuder wist de score echter niet uit te breiden en dus bleef het de hele wedstrijd lang spannend. PEC trok de overwinning uiteindelijk naar zich toe en stoot door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.