Nieuws

Publiekslieveling van Sparta verklaart populariteit: 'Werk hard en geef nooit op'

Publiekslieveling van Sparta verklaart populariteit: 'Werk hard en geef nooit op'

20-10-2022 20:24 Laatste update: 20:25

Mario Engels scoort zelden in het Sparta-shirt, maar is een van de publiekslievelingen op Spangen. De Duitse aanvaller is er blij mee en stelt dat een spits niet alleen afgerekend moet worden op het aantal doelpunten dat hij maakt.

Engels heeft onder trainer Maurice Steijn geen basisplek en moet dus genoegen nemen met invalbeurten. "En dat is teleurstellend", vertelt de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik wist dat er een spits zou komen die de kans zou krijgen. Toch wilde ik blijven, omdat ik wéét wat ik kan brengen voor de ploeg. Ook als ik niet start."

Door de geringe speeltijd die Engels krijgt, is het opmerkelijk te nomeen dat hij erg populair is onder de Sparta-aanhang. De Duitser heeft er wel een verklaring voor. "Ik denk dat ik vorig seizoen een paar goede wedstrijden heb gehad. Ik werk hard en geef nooit op. Niet dat ik vaak scoorde, maar ik maakte wel veel individuele acties. Te veel mensen kijken alleen naar doelpunten van een spits", besluit Engels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!