Nieuws

Heracles wil binnen afzienbare tijd de kunstgrasmat inruilen voor natuurgras

Heracles wil binnen afzienbare tijd de kunstgrasmat inruilen voor natuurgras

20-10-2022 19:53
0

Heracles Almelo wil in 2024 overstappen op natuurgras, meldt algemeen directeur Rob Toussaint via de officiële clubkanalen. Hierdoor zullen de Almeloërs na twintig jaar afscheid gaan nemen van het kunstgras.

"We zijn al langere tijd in gesprek met de gemeente en omliggende amateurverenigingen om te kijken hoe we de faciliteiten zo kunnen krijgen dat wij ook de stap kunnen maken naar natuurgras", vertelt Toussaint. "We hebben zelf 2024 als stip op de horizon staan en dat betekent dat we twee goede trainingsvelden én een goed stadionveld nodig hebben. Uiteindelijk wil je dan ook dat onze trainingsvelden exact hetzelfde zijn als het veld dat we in het stadion hebben liggen."

Het overstappen naar natuurgras zal Heracles wel wat centen gaan kosten. "In exploitatie gaat de overgang naar natuurgras ons ongeveer een miljoen euro extra kosten, dus het is niet zo dat we zomaar over kunnen gaan op natuurgras. Daar ligt een gedegen plan aan ten grondslag. Het belangrijkste is dat we goede trainingsfaciliteiten hebben, want dan kunnen we pas de stap maken naar natuurgras."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie