Nieuws

Dost helpt Club Brugge aan overwinning: Nederlander dicht bij hattrick

Dost helpt Club Brugge aan overwinning: Nederlander dicht bij hattrick

05-12-2021 12:28 Laatste update: 12:32

Bas Dost was zaterdag belangrijk voor Club Brugge door twee treffers voor zijn rekening te nemen. De ploeg won het duel met RFC Seraing uiteindelijk met 3-2. Na afloop reageert de boomlange aanvaller op zijn prestatie.  

Dost schoot Blauw-Zwart binnen het half uur op een comfortabele 2-0 voorsprong. In het laatste kwartier van de eerste helft scoorden de bezoekers nog tweemaal en de gastheren via Cisse Sandra nog één keer, waardoor er een 3-2 ruststand op het bord stond. In de tweede helft wisten beide ploegen geen doel meer te treffen en bleef de score dus onveranderd. 

De Nederlander is blij met zijn prestatie. "We beginnen lekker met twee goals en daarna ben ik er nog een paar keer dichtbij geweest, dus het had wel een hattrick kunnen zijn vandaag, maar het is belangrijk dat ik gevaarlijk was. Dat doet me goed", laat de Nederlander na afloop weten aan Sporza

Dost legt uit waarom de zege, ondanks de riante voorsprong, toch nog in gevaar kwam voor de thuisploeg: "Toch werd het nog een moeilijke avond, maar vergeet niet dat wij de laatste weken al x-aantal wedstrijden gespeeld hebben, dus wij zijn blij met drie punten." 

Dankzij de overwinning bezet Club Brugge de tweede plaats in de Pro League. Met vier punten meer is promovendus Union Sint-Gillis de verrassende koploper in België. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!