Nieuws

België kan in Qatar mogelijk geen beroep doen op 58-voudig international

België kan in Qatar mogelijk geen beroep doen op 58-voudig international

20-10-2022 17:59 Laatste update: 18:00

Thomas Meunier mist mogelijk het WK in Qatar. De 58-voudig international van België heeft een breuk in zijn jukbeen opgelopen, meldt Borussia Dortmund via zijn clubkanalen.

Meunier kreeg woensdagavond een elleboogstoot in het bekerduel met Hannover 96 (0-2 overwinning). De Belgische verdediger werd na afloop van de wedstrijd direct met succes geopereerd. Desondanks verwacht de Bundesliga-ploeg tot aan het WK geen beroep meer te kunnen doen op Meunier. Het zal voor België en Meunier zelf enorm spannend worden of hij het eindtoernooi in Qatar weet te halen. 'De international heeft goede hoop om met België aan het WK te kunnen deelnemen', schrijft Dortmund op de clubsite.

De basisspeler van België heeft al 58 interlandwedstrijden achter zijn naam staan. Meunier nam met België al deel aan drie eindtoernooien (EK 2016, WK 2018 en EK 2020). Rechtsbuiten Jérémy Doku en sterspeler Romelu Lukaku zijn ook nog twijfelgevallen voor het WK. In Qatar zal de ploeg van Roberto Martínez het opnemen tegen Canada, Marokko en Kroatië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s