Breaking news

AD brengt groot nieuws: kunstgras gaat definitief uit de Eredivisie verdwijnen

AD brengt groot nieuws: kunstgras gaat definitief uit de Eredivisie verdwijnen

20-10-2022 13:08 Laatste update: 13:11
3

Het kunstgras verdwijnt definitief uit de Eredivisie. Volgens het Algemeen Dagblad zullen de clubs vanaf het seizoen 2025/2026 worden verplicht om de thuiswedstrijden op natuurgras af te werken.

Op 1 december zal er nog een officiële stemming gaan plaatsvinden, maar volgens het AD is de kogel al zo goed als door de kerk. 'Vrijwel unaniem leeft een voorkeur voor voetbal op echt gras', klinkt het.

De reden voor het kunstgras verbod komt door de wens van het overgrote deel van de Eredivisie-clubs. Met het verplichten van natuurgras zou het Nederlands voetbal een betere kans maken om bij de top-zes van Europa te horen.

Het aantal kunstgras-ploegen is de afgelopen jaren al wat afgenomen, maar momenteel zijn er nog vier clubs in de Eredivisie actief die op kunstgras spelen. Dat zijn SC Cambuur, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior. Eerstgenoemde drie denken al na over natuurgras, terwijl laatstgenoemde er nog zijn twijfels bij heeft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!