Reactie

Ancelotti grapt: 'Als hij er nog vier scoort, ben ik mijn baan helaas niet zeker'

Ancelotti grapt: 'Als hij er nog vier scoort, ben ik mijn baan helaas niet zeker'

20-10-2022 09:02

In de Primera División won koploper Real Madrid met overtuigende cijfers van Elche woensdagavond (0-3). Desondanks grapte Carlo Ancelotti over het mogelijk kwijtraken van zijn positie, en dat alles door de prestaties van Federico Valverde.

Buiten de goede teamprestatie van Real om is Valverde zelf ook bezig aan een indrukwekkend seizoen. De Uruguayaan, die afgelopen seizoen veelal op de rechtsbuitenpositie werd geposteerd, heeft zijn plekje op het middenveld gevonden. Inmiddels staat de teller al op zes goals voor De Koninklijke.

"Ik nam het risico door hem om tien doelpunten te vragen. Als hij er nog vier scoort, ben ik mijn baan helaas niet zeker", grapte Ancelotti, die ooit heeft gezegd dat hij opstapt wanneer Valverde er tien of meer maakt in één seizoen. "Hij is een speler die me verrast omdat hij alles goed doet, zowel verdedigend als aanvallend. Als je denk aan een moderne middenvelder, dan is dat Valverde", besloot de Italiaan bij Marca.

Naast Valverde kwam ook Karim Benzema tot scoren voor Real Madrid. De Fransman liet daarmee wederom zien waarom hij ook alweer de Ballon d’Or in ontvangst heeft mogen nemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!