Marsch de laan uitgestuurd bij RB Leipzig na teleurstellende resultaten

Marsch de laan uitgestuurd bij RB Leipzig na teleurstellende resultaten

05-12-2021 11:17 Laatste update: 11:34
Bundesliga 0 Reacties

Jesse Marsch is vertrokken als trainer bij RB Leipzig. De Bundesliga-club maakte zondagochtend bekend dat 'in onderling overleg' beëindiging van het contract is overeengekomen. Achim Beierlorzer neemt de honneurs waar als interim-coach.  

Marsch werd aan het begin van het seizoen aangesteld als opvolger van de naar Bayern München vertrokken Julian Nagelsmann. Nu is Marsch dus alweer vertrokken. Het besluit is genomen na de teleurstellende 2-1 nederlaag tegen Union Berlin. Leipzig rept op de clubsite over 'een grondige analyse en intensieve besprekingen' die ten grondslag lagen aan het ontslag.  

De 48-jarige Marsch vertrekt per direct en zijn taken worden overgenomen door zijn voormalig assistent Beierlorzer. Hij zit dinsdag op de bank in het Champions League-duel met Manchester City. Op korte termijn hoopt de club een permanente opvolger voor de ontslagen trainer te presenteren.

"Het is jammer dat het niet gegaan is zoals we hadden gehoopt en dat deze stap nu genomen moet worden. Helaas zijn de ontwikkeling van de spelers en de resultaten teleurstellend en moeten we deze stap nu nemen. Ik wil Marsch bedanken voor het werk dat hij heeft verricht en wens hem het allerbeste, zowel in de privé als in de professionele sfeer", legt Hoofd Voetbal Oliver Mintzslaff uit op de clubsite. 

De Amerikaan reageert zelf ook op zijn ontslag. Hij betreurt dat het hem niet gelukt is te zorgen voor meer 'cohesie en stabiliteit binnen het elftal' en om positieve resultaten te boeken met het team. De oefenmeester laat weten dankbaar te zijn voor zijn kans bij Leipzig en wenst de club succes in de toekomst toe.  

Na drie nederlagen op rij in de competitie vertrekt de trainer dus bij de club van Brian Brobbey. De Nederlander beleefde onlangs een zeer pijnlijk moment. Na 43 minuten had Marsch genoeg gezien van de jongeling en werd hij naar de kant gehaald. De ex-Ajacied was nog niet zeker van zijn plek bij de ambitieuze club. Mogelijk biedt een andere eindverantwoordelijke hem meer kans op speeltijd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie