Wedstrijdverslag

FC Groningen boekt eindelijk overwinning en rekent af met FC Dordrecht

FC Groningen boekt eindelijk overwinning en rekent af met FC Dordrecht

19-10-2022 20:39
0

FC Groningen is doorgedrongen tot de tweede ronde van de KNVB Beker. Neraysho Kasanwirjo vertolkte de hoofdrol door twee goals voor zijn rekening te nemen op bezoek bij FC Dordrecht. Uiteindelijk liepen de noorderlingen in de blessuretijd van het duel verder uit: 0-3.

De overwinning is een welkome opsteker voor de formatie van Frank Wormuth. In de Eredivisie draait de Trots van het Noorden allerminst: na tien duels vinden de Groningers zich terug op de zestiende plaats met slechts acht punten. FC Dordrecht - de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie - leek dan ook op voorhand de ideale tegenstander om aan vertrouwen te tanken.

De Groningers slaagden in die missie dankzij Kasanwirjo. De twintigjarige Amsterdammer opende op slag van rust op fraaie wijze de score. Hij kwam vanaf rechts naar binnen om vervolgens met zijn linkerbeen vernietigend uit te halen in de verre hoek. Aan het begin van de tweede helft raakte Ricardo Pepi de lat met een kopbal. Kasanwirjo lukte het negen minuten voor tijd wél te scoren met zijn hoofd. In de blessuretijd besliste Pepi het duel vervolgens definitief: 0-3.

Zodoende werd er met overtuigende cijfers gewonnen, alhoewel het spel nog niet om over naar huis te schrijven was. Zondag wacht met PSV in eigen huis een volgende zware horde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie