Transfernieuws

Nagelsmann: Ik kan me niet voorstellen dat Ajax Schreuder laat gaan

Nagelsmann: "Ik kan me niet voorstellen dat Ajax Schreuder laat gaan"

19-10-2022 20:15

Julian Nagelsmann is ingegaan op de vermeende interesse van VfB Stuttgart in Ajax-trainer Alfred Schreuder. De keuzeheer van Bayern München kan het zich amper voorstellen dat de Nederlander nu alweer bij de Amsterdamse topclub vertrekt.

Volgens diverse Duitse media, waaronder Kicker en BILD, staat Schreuder in de concrete belangstelling van de huidige nummer veertien van de Bundesliga. "Alfred is pas net bij Ajax", zegt Nagelsmann tegen BILD. "Ik kan me niet voorstellen dat ze hem nu al laten gaan. Ik heb Ajax niet leren kennen als een makkelijke onderhandelingspartner", doelt hij met een knipoog op de moeizame totstandkoming van de transfer van Ryan Gravenberch naar Duitsland tijdens de zomerse transferperiode.

Nagelsmann en Schreuder werkten eerder samen bij TSG Hoffenheim, waar de Nederlander de rechterhand was van de Duitser. "Hij was een uitstekende assistent-coach, met veel expertise en een groot inlevingsvermogen. Schreuder is een extreme winnaar. Een geweldig persoon met wie ik het heel goed kon vinden." Desalniettemin acht Nagelsmann een overstap naar Stuttgart onwaarschijnlijk: "Ik zou blij zijn als hij in de Bundesliga terechtkomt, want dan zien we elkaar weer vaker, maar ik kan het me niet voorstellen."

Eerder op de woensdag wist BILD al te melden dat VfB Stuttgart niet van plan is aan Ajax' voorwaarden te voldoen. Naar verluidt verlangen de Amsterdammers anderhalf miljoen euro voor Schreuder en dat bedrag is te gortig voor de Duitser. Voormalig FC Kopenhagen-coach Jess Thorup geldt als andere kandidaat voor de vacante trainerspositie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!