Nieuws

Van Nistelrooij ziet steunpilaren terugkeren: 'Ze kunnen allemaal minuten maken'

Van Nistelrooij ziet steunpilaren terugkeren: 'Ze kunnen allemaal minuten maken'

19-10-2022 19:54

Ruud van Nistelrooij heeft bevestigd dat Luuk de Jong, Noni Madueke en Maurio Júnior alledrie inzetbaar zullen zijn tijdens het Europa League-duel met PSV. De drie spelers zullen echter niet in de basis beginnen. 

Van Nistelrooij spreekt woensdagavond op de persconferentie daags voor het treffen met The Gunners. De Eindhovenaren moeten het nu al lange tijd zonder Mauro, De Jong en Madueke stellen. Mauro raakte eind juni geblesseerd aan zijn lies en miste al zestien wedstrijden van PSV. Madueke en De Jong raakten aan het begin van het nieuwe seizoen geblesseerd en dat had zo zijn gevolgen: Van Nistelrooij miste een spits en rouleerde de afgelopen maanden tussen een grote hoeveelheid spelers. 

De spelers zullen echter niet in de basis beginnen. "Ze kunnen wel allemaal minuten maken, anders had ik ze niet meegenomen", wordt de trainer geciteerd door het Eindhovens Dagblad. Van Nistelrooij speelde zelf jarenlang bij Manchester United, de grote rivaal van Arsenal. Toch denkt de trainer dat hij warm wordt ontvangen. "United en Arsenal zijn rivalen, dat hoort erbij. Mijn periode in Engeland duurde vijf jaar en was prachtig. Veel omvangrijker dan een paar momenten of een gemiste penalty", besluit Van Nistelrooij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!